SALTEA PENTRU TAEKWONDO

antrenament taekwondoTaekwondo este o artă marțială olimpică ce provine din Coreea.
Există două federații principale, WTF și ITF, care stabilesc regulile și condițiile de desfășurare ale competițiilor.

Terenul de luptă trebuie să se afle pe un postament de aprox. 50 cm înălțime. Un pătrat albastru cu dimensiunile de 10x10m înconjurat de o zonă roșie cu lățimea de 1 metru reprezintă standardul pentru majoritatea competițiilor de taekwondo. Între zona roșie și marginea postamentului trebuie să existe o zonă tampon de aprox. 1 metru.
Dimensiunile totale sunt de 12x12m, acestea garantând siguranța sportivilor. Din cauze tehnice, montarea unui postament nu este întotdeauna posibilă la competițiile locale și naționale, iar atunci salteaua se așază direct pe podea. Grosimea saltelei este de minimum 2 cm. Aceasta trebuie să fie elastică și anti-alunecare. Aceste caracteristici sunt deosebit de importante pentru o disciplină atât de dinamică precum taekwondo.

Salteaua destinată antrenamentelor zilnice de taekwondo trebuie să fie deosebit de elastică. Numărul mare de lovituri și sărituri face ca cea mai comodă saltea să fie una cu densitatea mare de pe care sportivului îi va fi ușor să se ridice.

Cea mai bună soluție din oferta noastră este salteaua PREMIUM cu grosimea de 2,5 cm, care va fi suficientă în cazul unei discipline precum taekwondo.

Covorașe de antrenament puzzle pentru TAEKWONDO disponibile în magazinul nostru: